بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليم
ونبدا الحلقه مع الشيف يارا اهلان وسهلان بيكم يارب تكون الاكلاتي بتعجبكم ويارب محدش يكون بيجيلو تلغوص معوي ونبدا حلقتنا مع الكبده الاسكندراني
كبدة اسكندراني
المقادير
1/2 كيلو كبدة مقطعة قطع صغيرة
1/4 كيلو فلفل طرنشات صغيرة ممكن يكون حار اوعادى حسب الاختيار
1 ملعقة ملح
1/2 ملعقة كمون
1/2 معلقة فلفل اسود
1/2 معلقة شطة
4 ملاعق خل
2 ملعقة ثوم مفروم
4 ملاعق زيت
الطريقة
اولا يوضع الزيت فى اناء ساخن ثم يوضع عليها الثوم المفروم وتقلب وبعد 20 ثانية توضع الكبدة وتقلب جيدا حتى تتغير لونها الى اللون الداكن ثم يوضع الفلفل الاخضر وتقلب قليلا فى مدة لا تزيد عن خمس دقائق ثم نضع التوابل الملح والكمون والفلفل الاسود والشطة ثم تقلب وبعد ذلك نضع الخل وطبعا هانشم رائحة جميلة جدا تقلب لمدة دقيقة ثم تقدم ساخنة ولها العديد من الاشكال اى يمكن ان توضع فى سندوتشات وتغطى بسلطة الطحينه الرائعة ويقدم معها طرشى اومخلل او يمكن ان توضع فى اناء وتقدم معها خبز طازج
وفي نهايت الحلقا نشكر الي تابعونا جميعان وياريت الكل يدعي ان محدش يجيلو تلغوص معوي من اكلات الشيف دحداحي وفي نهايت االحلقه نقول
بالهنا والشفاء